De Slagwerkgroep & Steelband

De slagwerkgroep van het Nederlands Politie Orkest bestaat uit  vijftien muzikanten, allen werkzaam bij de politie. Zij lopen voorop als het volledige Nederlands Politie Orkest deelneemt aan  evenementen zoals Prinsjesdag, Veteranendag en de Nijmeegse Vierdaagse.

De slagwerkgroep bespeelt instrumenten die speciaal voor de muzikanten zijn gemaakt: vijf diepe paradetrommen, vijf platte snaredrums, twee cymbalen en drie basedrums. Daarnaast verzorgt de slagwerkgroep ook zelfstandige optredens. Het instrumentarium wordt dan uitgebreid met vier concert toms, twee bongo sets, drie cymbals en effectinstrumenten.

De slagwerkers hebben een dubbelrol binnen het Nederlands Politie Orkest. Zij spelen namelijk ook in de Nederlandse Politie Steelband.

De Steelband

Of het nu gaat om een Zuid-Amerikaanse feestavond, een dorpsfestijn, een festival  of  een officiële gelegenheid  zoals een receptie.  De muzikale politiemensen van de steelband van het Nederlands Politie Orkest staan garant voor een swingend Carribean optreden. Overal en voor iedereen.

Het repertoire van de Nederlandse Politie Steelband is gevarieerd.  De Caribische muziek vormt natuurlijk de basis maar de muzikanten brengen ook moeiteloos rock, pop en zelfs klassiek op de pannen ten gehore.

De Nederlandse Politie Steelband werd in  1979 opgericht en maakt sinds 2012 deel uit van de stichting Nederlands Politie Orkest.  De muzikanten zijn allen werkzaam bij de politie door het hele land en in verschillende politiefuncties.  Daarnaast komen ze regelmatig bijeen om met veel enthousiasme en inzet muziek te maken.  Grotendeels in Nederland maar zij hebben al meerdere malen ook met succes in het buitenland opgetreden.

De Slagwerkgroep

Net als het repertoire  zijn ook de muzikanten veelzijdig. Tijdens straatoptredens en taptoes in combinatie met het Nederlands Politie Orkest pakken zij de trommels op en vormen als slagwerkgroep de voorhoede van het samengestelde orkest.