Show

De Politie In Beeld

“De Politie In Beeld”

Bij deze bijzondere show wordt u meegenomen in de wereld van de Politie. Niet zoals die in veel televisieseries te zien is. Maar zoals die zich in haar volle diversiteit vrijwel buiten beeld van het publiek afspeelt. Met aan de ene kant allerlei systemen en onvoorstelbare hightech, en aan de andere kant nog

altijd de mens als basis. Van deze unieke taak waar wij samen voor staan, laten wij graag meer zien. Daarom heet deze show gewoonweg: “De Politie in Beeld!”

Inhoud van het programma “De Politie In Beeld”

Opsporing

De Wereld onder een vergrootglas’. Het gaat over alles wat met opsporing te maken heeft, van cybercrime en tactische recherche tot forensische opsporing en verkeersondersteuning. De werkelijkheid is vaak de enige sleutel om te achterhalen wat er heeft plaatsgevonden. De uitdaging is om het verhaal te ontsluiten aan de hand van minutieus onderzoek en navraag. Duizenden professionals houden zich landelijk en regionaal bezig met Opsporing. Vaak onder heftige of frustrerende omstandigheden, want zij zien méér van de harde werkelijkheid dan wat een gemiddeld mens gewend is, maar altijd gedreven om feiten te vinden die tot oplossing leiden.

Ondersteuning.

De Politie is een enorme organisatie, bestaande uit 10 Regionale eenheden en een Landelijke Eenheid – met zeven diensten – voor regio-overschrijdend en specialistisch werk. Bijvoorbeeld: georganiseerde criminaliteit of opsporing op snelwegen, het spoor, op het water en in de lucht. En gespiegeld daaraan zijn er 10 regionale eenheden, en díe zijn weer verdeeld in lokale districten en basisteams. Om al onze mensen en operaties – op straat of achter de schermen – van aansturing, informatie, middelen én vaardigheden te voorzien, is een enorme operatie die  – vaak letterlijk – achter de schermen plaatsvindt. Naast Opsporing en de geuniformeerde dienst op straat, is Ondersteuning een van de drie pijlers waar ons werk op rust. Ondersteuning maakt verbinding, dwars door de organisatie én daarbuiten: van intake en meldkamer tot communicatie en trainingen.

Blauw.

De Politie beschermt, handhaaft de wet én is het gezag op straat. Vanuit die functie is de Politie in uniform het meest zichtbaar…: in de wijk, de stad, op de snelweg of bij evenementen. De wereld op straat is de meest directe confrontatie tussen alle facetten van menselijk gedrag en elke politieman en politievrouw in uniform. Dat vergt heel veel van onze mensen, maar het is ook precies waarom je van dit vak houdt of juist helemaal niet. De politie biedt de helpende hand, maar in noodsituaties grijpt zij dwingend in. Waar anderen een stap terug doen, stappen politiemensen naar voren. Zo nodig met geweld, en desnoods met gevaar voor eigen leven. Achter alle actie en spanning die vaak benadrukt wordt in films en series, zit ook bezinning en verbondenheid. Met De Politie in Beeld laten wij dat graag zien.