SHOW

COP 2000

“Cop 2000”

Nederlands Politie Orkest: u stemt, wij spelen!

Stilzitten is er bij de nieuwe show Cop 2000 van het Nederlands Politie Orkest niet bij. Onder het motto U stemt, wij spelen! heeft het publiek invloed op de muziekkeuze van de avond. Cop 2000 is op 16 april in première gegaan in theater De Lampegiet in Veenendaal.

Na de succesvolle show Politie in Beeld met als speciale gast zangeres Laura Fygi, heeft het Nederlands Politieorkest onder leiding van dirigent Peter Kleine Schaars een nieuwe, interactieve show ontwikkeld. Zij werd daarbij geïnspireerd door de jaarlijkse Cop 2000 verkiezing op intranet. Uit de lijst met favoriete nummers van collega’s werden titels gekozen, muziek opgezocht en soms zelfs speciaal voor het Politieorkest herschreven. Dat is nodig omdat een orkest veel meer instrumenten heeft dan een popband.

Voor de pauze spelen onze muzikale collega’s eigen gekozen stukken, waaronder West Side Story. Na de pauze zitten zij klaar met een tas vol muziekstukken en is het de beurt aan de bezoekers. Zij bepalen de rest van de avond. Dit alles wordt op eigen wijze begeleid door singer songwriter Maarten Peters. Hij is een bekende bij het orkest, Maarten Peters werkt ook mee aan de succesvolle kerstshows die in veel eenheden is uitgevoerd.

Tour door Nederland
Zoals gebruikelijk, zal het Nederlands Politie Orkest weer gaan touren met Cop 2000. Of we bij jou in de buurt komen, zal bekend worden gemaakt via www.politieorkest.nl, de facebooksite en de eenheidsintranet.

Maarten Peters

Maarten Peters is een veelzijdig muzikant en veel gevraagd
singer-songwriter voor diverse grote namen uit de Nederlandse muziek.

Als zanger-gitarist verzorgt hij zowel intieme kleine optredens als grote concerten met uniek eigen werk en verrassende Covers.
Centraal staat hierbij muziek die ontroert verwondert pleziert en een verhaal vertelt.

Met zijn muziek gaat hij ook bijzondere samenwerkingen aan zoals nu met het Nederlands Politie orkest. Een orkest waarmee hij ook al een jarenlange traditie van kerstshows heeft.

maartenpeters
COP 2000